Ismert, kedvelt, tiszteletnek örvendő személyiségek idézik fel az egykori otthon tűzhelyét, a gyermekkor kedves ételeinek ízeit, az anyai gondoskodás és szeretet megannyi, ételben és étkezésben megnyilatkozó kifejezését. A vasárnapi ebéd hangulatához illeszkedő műsor a családi összetartozás élményét erősíti és megidézi az ország legkülönbözőbb tájegységeinek gasztronómiai hagyományait. A vasárnap delente jelentkező műsorban vendéglősök és neves éttermek vezetői és vendégei is szerepelnek.
2024. október 20. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Szerkesztő: Pál Amanda |
2024. október 13. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Sikeresen sikértelenül - A "gluténmentes séf"
Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...„Úgy csak a vizet lehet berántani és ezt tapasztalatból tudom” -mondja arra, ha valaki szerint mondjuk a gluténmentes nokedlihez, elegendő az eredeti receptben a búzalisztet lecserélni rizsből készültre. A főzés vagy a hússütés viszonylag nagy teret ad a kreativitásnak, de a tészták, sütemények világa - alapból is - már a precizitásról szól. Ebben a konkrét esetben grammok dönthetnek arról: jó vagy rossz lesz-e a végeredmény. Még a tojásokat is ilyen kimérten kell kezelni. A galuska-megszokásokat pedig nem árt elfelejteni. Üdvözlöm Önöket, Nagy György András vagyok! Gasztronómiai magazinunk mai vendége megosztja tudását blogon, közösségi oldalon, néha videókon, s van két receptkönyve. Ő a „gluténmentes séf”, vagyis Átol Tibor! |
2024. október 06. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Beszélgetés a budai Makk VII vendéglő étteremvezetőjével, Bottyán Dáviddal
Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...Békésből, Anglián át a budai Makk VII vendéglőig vezetett Bottyán Dávid útja. A jó magyaros konyha varázsáról, az önérzetes törzsvendégekről és a hívogató muskátlis teraszos, piros kockás terítős vendégszeretetről is beszélgettünk a helyszínen Bottyán Dávid étteremvezetővel. |
2024. szeptember 29. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Katona Borház Balatonboglártól Budafokig - Katona Zsófiával beszélgetünk
Szerkesztő: Pesti Eszter » bővebben...Vendégünk Katona Zsófia, a balatonboglári, családi Katona Borház egyik központi figurája, aki a borászat minden egyes területén kiveszi a részét a munkából...
------
fotók: Katona Borház |
2024. szeptember 22. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Szerkesztő: Pál Amanda |
2024. szeptember 15. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Szerkesztő: Nagy György András |
2024. szeptember 08. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Dolcissima - Fahmi Szuzan, üzletvezető, tulajdonos
Szerkesztő: Pál Amanda |
2024. szeptember 01. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Szüreti jelentés a pázmándi szőlőhegyről, az Aprókertektől
Szerkesztő: Pesti Eszter » bővebben...Kiemelkedően forró nyarunk van, de vajon ez hogyan befolyásolja a szőlőművelést egy bioszemlélettel gazdálkodó borászat életében? Meg lehet-e jósolni a borok minőségét, és merre tolódik a borok stílusa, a klímaváltozás függvényében? Többek között ezeket a kérdéseket boncolgatjuk Schubert Ádámmal, az Aprókertek borászat egyik borosgazdájával. |
2024. augusztus 25. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Szerkesztő: Pál Amanda » bővebben...Az ortopéd cipőktől, a lovak patkójáig - avagy hogyan lesz egy mérnökből patkolókovács, aki szabad idejében kenyeret keleszt és dagaszt?
Édesanyám főztje című műsorunkban ma Nógrádra látogatunk, ahol Prencsok Bálint patkolókováccsal kenyérsütés közben beszélget Pál Amanda hivatásról, lovakról, szarvas körmölésről, és a saját cipó varázsáról.
|
2024. augusztus 18. vasárnap 11:30 |
|
Asztali áldás Nem szerep - valóság: Szakács lett a színésznő
Szerkesztő: Nagy György András » bővebben...„Annyira sajnálom, hogy csak most fogtam bele igazán! Mennyi tudás és gyakorlás szükséges ahhoz, hogy vendégül láss valakit.” Ezeket a sorokat egy színésznő írta, ám nem egy új színházi szerepről szólnak a szavak. Majzik Editnek ugyanis mostanra már hivatalos papírja van arról, hogy végzett ételkészítő. De folytatom az idézetet: „Mennyi összpontosítás, figyelem, törődés, alázat! Az alapanyagok, a folyamatok pontos ismerete. Türelem, kreativitás. A tökéletességre való törekvés és persze mindezt könnyedén, gyorsan, hatékonyan, elegánsan, tisztán.” Azt már én teszem hozzá, hogy akár színtisztán… Üdvözöm Önöket, én Nagy György András vagyok. Beszélgetőtársammal természetesen néhány emlékezetes szerepét is felidézzük.
Kép: A vizsgafőzés egyik tétele (később elkészített verzió) |