A terített asztal örömei, az imádsággal megszentelt étkezés kultúrája, a gasztronómiai kalandozások világa és az evés-ivás közösségi élményei kimeríthetetlen témái műsorunknak.
Adás információk:
Archívum: hallgassa meg!
Elhangzott: 2024.06.29. 14:04
gasztronómiai magazinműsor
Latin-amerikai ízek, emberek, kalandok Nagy Sándor Gyulával
A külpolitikai szakértővel képzeletben besétálunk az őserdőbe, kimegyünk a piacra, megkóstoljuk az inka kólát, és még hús mellé való banánköretet is készítünk...
Szerkesztő: Pozsgai Nóra;
zenei szerkesztő: Csiba Lajos
2024. június 29. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Latin-amerikai ízek, emberek, kalandok Nagy Sándor Gyulával » bővebben...A külpolitikai szakértővel képzeletben besétálunk az őserdőbe, kimegyünk a piacra, megkóstoljuk az inka kólát, és még hús mellé való banánköretet is készítünk...
Szerkesztő: Pozsgai Nóra;
zenei szerkesztő: Csiba Lajos |
2024. június 22. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Eritreai élet, eritreai kávékultúra, eritreai ételek és egy finom, variálható recept » bővebben...Beszélgetőtársunk: Tesfay Sába kulturális antropológus, az ELTE oktatója.
Szerkesztő: Pozsgai Nóra;
zenei szerkesztő: Csiba Lajos
|
2024. június 15. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Nádas Szilárd - Nádas Borműhely, Etyek » bővebben...Szerkesztő: Pesti Eszter
Nádas Szilárd szőlész-borásszal beszélgetünk a családi borászat, a Nádas Borműhely alapításáról, életéről, az Etyek-Budai borvidékről és az etyeki pezsgőkről...
-----
fotók: Nádas Borműhely |
2024. június 08. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Anyósdühe, Majomcsapda, Endorfin, a sárkány vére - Vigyázat! Nem babacsemege:
A Csipi Chili Nagyatádról » bővebben...Szerkesztő: Pozsgai Nóra
Zenei szerkesztő: Peresztegi Attila
A különleges csiliszószok készítőjének már a külseje és a neve is tökéletesen illik a tüzes, erős finomságokhoz. Frühwirt Felicián és felesége, Marcsi szülővárosukban, a Somogy megyei Nagyatádon főzik különleges szószaikat, a termesztésből pedig már óvodás kisfiuk is kiköveteli a részét. Alázattal, odafigyeléssel, szeretettel dolgoznak és keresik az új ízeket. Nem csoda, hogy fiatal vállalkozásuk máris sikeres. |
2024. június 01. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Ipsits Anita táplálkozási szakértő Máry Szabó Eszter vendége. » bővebben...Ipsits Anita a hazai "MENTES" termékek szakértője. Az ételérzékenyeknek készített termékek egyik legnagyobb hazai gyártója és forgalmazója. Egy forradalmi ötletet, egy unikális könyvet jelentetett meg Hétvári Andrea írónővel: "Szafi sütimesék- Édesvárosi kalandok" címmel, ahol két mesehős tolmácsolásában kínálnak megoldást az ételérzékeny gyermekek és családjaik számára. |
2024. május 25. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Molnár Ferenccel, az Ilcsi Szépítő Füvek KFT Tulajdonosával beszélget Máry Szabó Eszter. » bővebben..."A tudás hatalom, a megosztás szolgálat" - vallja Molnár Ferenc, aki remek recepteket is ajánl a kedves Hallgatóknak. Környezet és ember tudatos szemlélet a kozmetikumok világában és a konyhában is.
Adásunk 6 hónapig visszahallgatható a Magyar Katolikus Rádió honlapján. |
2024. május 18. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Üvegbe zárt egészség
A Csepregi-Lőrincz házaspár finomságai a Somogy megyei Kutasról » bővebben...Szerkesztő: Pozsgai Nóra,
zenei szerkesztő: Peresztegi Attila
Csepregi-Lőrincz István és Anikó többdiplomás, városi értelmiségi házaspár. Egyszercsak úgy döntöttek, nem várnak a nyugdíjig, hanem régi álmukat beteljesítve falusi gazdálkodásba kezdenek. A Kaposvártól dél-nyugatra fekvő, apró Somogy megyei faluban, Kutason építgetik birtokukat, és itt készítik savanyúságaikat, lekvárjaikat, befőttjeiket, szörpjeiket, összesen 51 félét, kizárólag a maguk nevelte alapanyagokból és csakis vegyszermentesen. A gazdálkodás örömeiről, nehézségeiről, terveikről beszélgetünk - receptekkel fűszerezve. És még az is kiderül, hogy mi is az a kerékrépa. |
2024. május 11. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
Kecskefagyit a Káli-medencéből! » bővebben...Szerkesztő: Pozsgai Nóra
Gondolták volna, hogy kecsketejszínből is lehet fagylaltot készíteni (és hogy egyáltalán tejszínt)? A varázslatos Káli-medencében, Kékkút mellett hatalmas, vadvirágos-kakukkfüves legelőn boldogan rohangálnak (szó szerint) a kecskék, amelyeknek a tejéből persze nemcsak fagyi, hanem sokféle sajt is készül. Nem érdemes kihagyni, ha a Balaton-felvidéken járnak!
Müller Krisztina férjével és fiával egy bő évtizede hozta létre és működteti ezt a gazdaságot. Vele beszélgetünk. |
2024. május 04. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
ASZTALI ÁLDÁS. Harazdy Miklós Liszt-díjas zongoraművész, korrepetítor, tanár Máry Szabó Eszter vendége. » bővebben...Harazdy Miklós remek muzsikus és kiváló szakács. Mindkét műfajt szereti és ugyanolyan örömmel végzi. Így teljes az élete. Örömmel főz a családjának és barátainak is. Nagyszerű művészekkel muzsikál együtt, és sok tehetséges tanítványát indítja el az egyik legszebb pályán. A korrepetítor szakon tanít a Zeneakadémián. |
2024. április 27. szombat 14:04 |
|
Asztali áldás gasztronómiai magazinműsor
|